Print Friendly and PDF

2014. április 23., szerda

Pirított csirkemáj sült alma ágyon, curry-s rizzsel, és tejszínes-tárkonyos szósszal



Hozzávalók : 

- 50 dkg csirkemáj
- 2-3 nagyobb, savanykás alma
- citromlé
- 5 dkg vaj
- 1 fej hagyma
- 1.5-2 dl főzőtejszín
- 2 ek. tejföl
- 1 ek. szárított majoranna
- apróra vágott tárkony
- só, bors
- 5 cl Calvados ( elhagyható )
a körethez
- 50 dkg rizs
- 2 ek. vaj vagy olaj
- ízlés szerint, 1-2 kk. currypor

Elkészítés : 

A rizst kissé megpirítom, sózom, majd felöntöm 1 liter forró vízzel. 2 ek. vajat felolvasztok, hozzáadom a curryport, majd elkeverem a kész rizsben. Tálalásig melegen tartom.
A májat megtisztítom, megmosom, majd diónyi nagyságú darabokra vágom.
Az almát megmosom, meghámozom, majd 1 cm vastag karikára szeletelem, és kivágom a magházat. Egy tálba teszem és gyorsan meglocsolom citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A vajat egy serpenyőben megolvasztom, majd az almaszeleteket mindkét oldalukon megpirítom, majd tálra téve melegen tartom. A visszamaradt zsiradékon a májat rózsaszínűre megsütöm, sózom, borsozom, megszórom majorannával. Egy tányérra halmozva ezt is melegen tartjuk tálalásig.
A visszamaradt, enyhén pörcös zsiradékon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, ráöntöm a Calvadost ( aki ügyes, flambírozhatja is ) , majd felöntöm a tejszínnel és a tejföllel. Ezt sűrűre beforralom, majd ízesítem a tárkonnyal, sóval, borssal.
Tálalásnál a sült máj darabokat elrendezem az almaszeleteken, meglocsolom a szósszal, majd a curry-s rizzsel és friss salátával kínálom.

 












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...