Print Friendly and PDF

2014. április 30., szerda

Tiroli parasztfánk



Hozzávalók :

a tésztához
- 20 dkg liszt
- egy csipet só
- 5 dkg hideg vaj
- 2 tojás
a töltelékhez
- 6-6 dkg aszalt szilva, mazsola, szárított füge
a sütéshez
- olaj

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok. A tölteléknek valókat apróra vágom.
Lisztezett munkafelületen a lehető legvékonyabbra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval köröket vágok a tésztából. Egy-egy tészta közepére egy kiskanálnyi gyümölcsöt teszek, majd a széleit enyhén benedvesítve félbehajtom, és összenyomkodom.
Egy lábosban olajat forrósítok, amibe a félköröket kisütöm. Papírtörlőn leitatom róla a felesleges zsiradékot, majd megszórom porcukorral.



Megjegyzés : Az aszalt,- szárított gyümölcsöket előzőleg rumba áztattam.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...