Print Friendly and PDF

2014. május 14., szerda

Baconba tekert, sült csirkecomb, citromos-fokhagymás joghurtban " tocsogó " salátával és pitával



Hozzávalók : 
a húshoz
- 4-5 darab csirkecomb ( felső )
- 4-5 szelet bacon
- 2 nagyobb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj ( fokhagymás )
-  só, bors
a salátához
- 1 db. fejes saláta
- fél fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3-5 darab koktélparadicsom
a dressinghez
- 1 nagy doboz joghurt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 fél citrom reszelt héja
- só, bors
továbbá
- 4-5 darab pita ( a recept itt olvasható )

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A csirkecombot megszabadítom a bőrétől, kicsontozom, megmosom. Konyhai papírtörlőn leitatom a felesleges nedvességet róla, sózom, borsozom mind a két oldalát, majd betekerem a baconba.
Egy jénai tálat, vagy egy tepsit meglocsolok olajjal. A hagymát és a fokhagymát nem túl vékonyra felszeletelem, beleszórom a tepsibe, és megsózom. Erre a hagymaágyra fektetem a baconba göngyölt combokat. Felöntöm 0,5 dl vízzel, majd közepes hőfokon kb. 20-30 perc alatt készre sütöm.
A fejes salátát leveleire szedem, egyenként lemosom, majd egy tálba tépkedem ( nem vágom, szeletelem !!! ) A petrezselymet is alaposan megmosom, majd letépkedem a száráról. Ebben a salátában nemcsak, mint fűszer, hanem friss levelei salátalevélként kapnak helyet. A fél fej hagymát minél vékonyabbra szeletelem, és ezt is a salátához adom. Az ujjaimmal jól átmozgatom a keveréket, majd felhasználásig a hűtőbe teszem.
A dressinghez, öntethez egy tálban kikeverem a joghurtot ízlés szerint sóval, borssal, reszelt fokhagymával és a citromhéjjal. Jól behűtöm felhasználásig.
Mikor kész a csirkecomb, hagyom hűlni, majd nagyobb szeletekre vágom.
Tálalásnál a hús mellé a salátából a tányérra halmozok egy szép adagot, meglocsolom az öntettel, majd 2-3, félbevágott koktélparadicsomot ültetek a tetejére.Pitával kínálom. A főtt hagymát külön tálban szervírozom.

















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...