Print Friendly and PDF

2014. május 19., hétfő

Bácskai rizseshús




Hozzávalók :

- 50 dkg sertéscomb vagy lapocka ( én most csontozott, felső csirkecombból csináltam )
- 2-3 fej hagyma
- 4-5 paprika
- 4 nagyobb paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só,bors
- majoránna, petrezselyem
- fűszerpaprika
- 50 dkg rizs

Elkészítés : 

A rizst kevés olajon fehérre pirítom. Sózom, majd felöntöm 1 liter forró vízzel és készre főzöm.
A hagymákat megtisztítom, majd finomra aprítom. Egy lábosba kevés olajat locsolok és megpirítom rajta a hagymákat, majd vele együtt, fehéredésig a megmosott, kockára vágott húst. Megszórom a pirospaprikával, majd hozzáadom a csumázott, kockára aprított paprikát illetve a paradicsomot. Sózom, borsozom ízesítem egy kevés, finomra vágott  majorannával, petrezselyemmel.
Puhára párolom.
Mikor kész, összekeverem a rizzsel.
Melegen, csemege uborkával vagy salátával tálalom.




Megjegyzés : Aki szeretne csípős zöldpaprikát is tehet a lecsóalapba.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...