Print Friendly and PDF

2014. május 5., hétfő

Csípős répa csatni




Hozzávalók : 

- 3-4 közepes nagyságú sárgarépa
- 1 nagy paradicsom vagy 4 koktélparadicsom
- fél piros kaliforniai paprika
- 5-6 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek. apróra vágott piros chili vagy 1 kk. chili pehely / Erős Pista
- petrezselyem, rozmaring
- 1 kk. őrölt gyömbér
- fél narancs lereszelt héja
- 3-4 ek. barna cukor vagy méz
- 1,5-2,5 dl vörösbor,- vagy almaecet
- 3 ek. fokhagymás olaj

Elkészítés : 

A répát megtisztítom, megmosom, majd apró kockára vágom, csakúgy, mint a többi zöldséget.
Egy edénybe az olajon megdinsztelek 3 fej, apróra vágott hagymát, a fokhagymát, majd hozzáadom a répát. Pirítom, amíg szép sárgára színezi az összeesett hagymákat. Ezután hozzáadom a cukrot / mézet, és kissé megkaramellizálom. Hozzáadom a többi hagymát, a chilit / Erős Pistát, a narancshéjat, a gyömbért, ízlés szerint fűszerezem a finomra vágott petrezselyemmel és a rozmaringgal. Sózom, borsozom, majd felöntöm az ecettel. Közepes lángon lekvár sűrűségűre beforralom.
Kitűnő húsokhoz, grillezett zöldségekhez, de egy egyszerű pirítóshoz is.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...