Print Friendly and PDF

2014. május 9., péntek

Kolozsvári rakott káposzta



Hozzávalók : 

- 1-1,5 kg savanyú káposzta
- 40 dkg rizs
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg füstölt szalonna
- olaj
- só, bors, fűszerpaprika
- 3 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg kolbász
- majoránna

Elkészítés : 

A rizs sózom, majd dupla mennyiségű vízzel felöntöm, és megfőzöm. A szalonnát felkockázom, zsírjára olvasztom. Hozzáadom a darált húst, majd 1 fej apróra vágott hagymával megpirítom. Ha készre főtt a rizs, összekeverem vele.
A káposztát, ha túl savanyú, kissé leöblítem, majd rövidebbre vágom.a szálakat.
Egy lábosba az olajon megfonnyasztom a maradék apróra vágott hagymát, fokhagymát. Megszórom a pirospaprikával, a majoránnával, sózom, borsozom, belerakom a káposztát és felöntöm vízzel. Lefedve, kis lángon puhára főzöm, majd fedő nélkül, elforralva róla a felesleges vizet, ha szükséges
Előmelegítem a sütőt. Előkészítek egy tepsit, olajozom, morzsázom.
A káposzta szaftjából egy keveset a kész rizsre locsolok, majd hozzáadom a felkarikázott kolbászt. A harmad részét beleterítem a tepsibe. Rá a káposzta, majd megint a rizs és így tovább. Úgy csinálom, hogy rizzsel fejezzem be a műveletet.
Forró sütőben 20-30 perc alatt megsütöm.




Megjegyzés : A rétegek közé főtt tojást, sajtot is tehetünk, illetve a tetejére tejfölben elkevert, reszelt, füstölt sajtot.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...