Print Friendly and PDF

2014. május 8., csütörtök

Kossuth-kifli






Hozzávalók : 

- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 5 db tojás
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- dióbél

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. A sárgájákat a cukrokkal, a vajjal habosra keverem, majd hozzáadom a tejet. Ezután hozzáadom a sütőporos lisztet és a tojáshabot.
Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleöntöm a masszát, majd a tetejét sűrűn megszórom dióval ( épp csak egy kicsit tördelem meg )
180 fokon, 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Mikor kihűlt pogácsaszaggatóval, vagy egy pohárral félhold alakú, kifli formát vágok belőle.
Porcukorral meghintve kínálom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...