Print Friendly and PDF

2014. május 8., csütörtök

Narancsos-túrós copf



Hozzávalók : 
8 darabhoz

- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg zsírszegény túró
- 7 ek. tej
- 6 ek. olaj
- 2 ek. akác vagy virágméz
- csipet só
- 5 dkg szeletelt mandula
- 1 tk. reszelt narancshéj
- 1-2 ek. kandírozott narancshéj, apró kockára vágva

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A hozzávalókból sima tésztát gyúrok.
8 részre vágom, mindegyiket rúddá sodrom, majd hosszában majdnem teljesen félbevágom, kihagyva 2-3 centit a tetején. A két részt egymással keresztezve copffá fonom.
200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Reggelire egy kávé,- ill. joghurt mellé fogyasztva, vagy uzsonnára dzsemmel, tea mellé is kitűnő.




Megjegyzés : Változatosan, más összetevőkkel is ízesíthetjük a tésztát ( pl. mazsola, zabpehely, aszalt gyümölcsök, stb. ) , ahogy más formát is kipróbálhatunk ( pl. kifli, csiga, stangli, stb. ) hozzá











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...