Print Friendly and PDF

2014. május 19., hétfő

Tojásos tészta





Hozzávalók : 
1 főre

- 10-12 dkg tészta ( pl. orsó, szarvacska, stb. )
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 szelet bacon
- só, bors
- 1-2 tojás
- petrezselyem

Elkészítés :

A tésztát forrásban lévő, sós vízben, forrástól számított 3-5 percig főzöm, majd leveszem a tűzről, lefedem és hagyom puhulni a saját levében. Mikor al dente, vagyis nem főtt meg teljesen puhára, de már nem is kemény, leszűröm.
A tészta puhulása közben egy serpenyőben megpirítom a nagyobb darabokra vágott baconszalonnát, hozzáadom a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát. A leszűrt tésztát rögtön hozzáborítom, majd átpirítom vele. Enyhén sózom, borsozom, ízesítem a finomra vágott petrezselyemmel.
Ráütöm a tojást ( előzőleg el is habarhatjuk egy tálba ) és készre sütöm.
Zöldsalátával vagy salsa-val tálalom.
Pl. uborka salsa-val kínálható.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...