Print Friendly and PDF

2014. május 19., hétfő

Uborka salsa



Hozzávalók : 

- 1 nagy kígyóuborka
- 5-6 szem csemege uborka
- fél fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 újhagyma
- 1 ek. aprított erős paprika, vagy zöld csili
- fél-fél csomag koriander, petrezselyem
- só, bors
- 1 lime leve és reszelt héja
- 1-2 ek. méz
- 1 ek. fehérborecet
- olívaolaj

Elkészítés : 

Az uborkákat, a hagymákat ( az újhagymát zöldjével együtt ), a paprikát apró kockára vágom és egy tálba teszem, sózom, borsozom. Megszórom a zöld fűszerekkel.
A dressinghez az ecetet, a lime levét, a mézet és az olajat kikeverem. Meglocsolom vele a salsa-t.
Behűtve kínálom.


Megjegyzés : Adhatunk hozzá magozott, aprított paradicsomot.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...