Print Friendly and PDF

2014. június 12., csütörtök

Eperszörp




Nehéz volt fotót készíteni ennek a receptnek a megírásához, mivel a szóban forgó nedűnek hamar nyoma veszett a kis műanyag flakonból :)


Hozzávalók : 

- 30 dkg eper
- 3-4 ek. cukor
- egy fél citrom lereszelt héja
- 2 ek. citromlé

Elkészítés : 

Az epret jól megmosom ( folyóvíz alatt, ne áztassuk !! ) , apró kockákra vágom és egy lábosba
teszem. Megszórom a cukorral, a citromhéjjal, meglocsolom a citromlével, majd takarék lángon felteszem a tűzhelyre.( ha magas hőfokon készítenénk, akkor rögtön el is párologna az eper leve ) Kb. 15-20 perc után már a gyümölcslé kezd sziruposodni és megpárolódik a gyümölcs is.
Egy szűrőt helyezek egy tál fölé, majd beleöntöm a lábos tartalmát. Nem kell nyomkodni, passzírozni ! Néha óvatosan meg lehet rázogatni, hogy jól kicsöpögjön az eper.
Ha kihűlt, hűtőben tárolom.
Isteni fagylaltokhoz, limonádéhoz, süteményekhez.

Epres limonádé












Egészségünkre !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...