Print Friendly and PDF

2014. június 16., hétfő

" Kicsit másképp lecsó" - s rizs, rántott cukkinivel






Hozzávalók : 

- 40-50 dkg rizs
- olaj ( fokhagymás )
- só. bors
- petrezselyem, majoranna
- 4-5 szelet bacon
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 2 tv paprika
- 10 dkg lángolt vagy parasztkolbász ( lehet csípős is )
- 3-4 db. paradicsom
- 1 ek. ecetes torma ( elhagyható )
- 2 kisebb cukkini
- liszt, tojás, morzsa a panírozáshoz

Elkészítés : 

Egy lábosba kevés olajat öntök, majd a rizst fehéredésig pirítom rajta. Sózom, majd felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel. Közepes lángon készre főzöm.
Közben a cukkinit megmosom, papírtörlővel felitatom a vizet róla, majd kb. fél cm vastag szeletekre vágom. Hagyományos módon bepanírozom, ( a tojáshoz finomra vágott zöld fűszert keverek ) , majd bő, forró olajban aranybarnára sütöm. Rácsra szedve hagyom, hogy a fölösleges zsiradék lecsöpögjön.
A zöldségeket előkészítem ( megtisztítom, lemosom, kicsumázom, felvágom, stb. )
Egy serpenyőbe olajat hevítek, majd rádobom a 2 gerezd felaprított fokhagymát, a vöröshagymát, bacont és a kisebb kockákra vágott paprikákat.. Megsózom, majd magas hőfokon, pár perc alatt roppanósra pirítom ( ne főjön szét ! ) Hozzáadom a felkarikázott kolbászt, párszor megkeverem ( amíg kiengedi a zsírját ), majd lezárom.
A kisebb darabokra vágott paradicsomokat a megmaradt gerezd fokhagymával, a tormával és 1 kk. szárított majorannával leturmixolom.
A kész rizst összeforgatom a hagymás paprikával, majd koszorú formában a tányérra halmozom. A közepébe paradicsomot öntök, majd körberendezem a rántott cukkinit.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...