Print Friendly and PDF

2014. június 18., szerda

Sajtos rúd



Hozzávalók : 

- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek. zsír
- 1 ek. só
- 1 dl langyos tej
- 1 kocka élesztő
- 1 kk. cukor
- 2 tojássárgája
- kb. 1 dl tejföl ( kb. 2-3 púpozott ek. )
- 20-30 dkg reszelt sajt a szóráshoz
a kenéshez
- tojásfehérje

Elkészítés : 

A cukros langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrom, majd fél órát hagyom kelni.
Előmelegítem a sütőt.
A tésztamennyiséget elfelezem, mert úgy könnyebb vele dolgozni.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, megszórom a sajttal, majd szorosan feltekerem úgy, hogy képzeletbeli elharmadolás után az egyik szélső részt a középső rész alá, a másik szélső részt a középső fölé hajtom..



Ezután megint kinyújtom kb. fél centi vastagra, megkenem az enyhén sózott, elhabart tojásfehérjével, megszórom a reszelt sajttal, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom és tepsibe fektetem.
180-190 fokon, 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.








Megjegyzés : a recept eredetije Gabriellánál olvasható.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...