Print Friendly and PDF

2014. június 18., szerda

Spenótos lasagne - palacsintából




Hozzávalók : 

- 1 adag palacsintatészta ( a recept itt olvasható )
- 1 csomag ( 450 gr. ) mirelit spenót
- 3 tojás
- 1 nagy doboz tejföl ( 20 % -os )
- kb. 35 dkg reszelt sajt ( pl. ementáli, trappista )
- só, bors
- 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés : 

A spenótot felengedem, majd egy kis lyukú szűrön hagyom lecsöpögni. Addig kisütöm a palacsintákat. A reszelt sajtot három részre osztom ; 10 dkg ( a palacsinták közé ) - 10 dkg ( spenóthoz adva ) - 15 dkg ( a tetejére ).
Egy tálba reszelem a fokhagymákat, hozzáadom a parajt, sózom, borsozom, jól elkeverem, majd megkóstolom. Szükség szerint utánaízesítek. Beleütöm a tojásokat, belekaparom a tejföl háromnegyedét, és alaposan összekeverem. Hozzáadom a reszelt sajtot is.
Előmelegítem a sütőt.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral ( vagy kiolajozzuk és meghintjük zsemlemorzsával ) erre fektetem le a palacsintákat úgy, hogy széleik pár centiben fedjék egymást. Megszórom egy kevés sajttal, majd még egy réteg palacsinta. Erre kenek a parajkrémből, majd megint palacsinta, sajt, és palacsinta a spenóttal. Ezt addig rétegezem, amíg a hozzávalók elfogynak, de palacsinta kerül simán a tetejére..
A maradék tejfölt rákenem a lasagne tetejére, picit megsózom, majd beborítom a reszelt sajttal.
180-190 fokon, kb. fél óráig sütöm, amíg a sajt kezd megpirulni.
Paradicsom salátával tálalom.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...