Print Friendly and PDF

2014. július 29., kedd

Baconos csavart - házi croissant tésztából




Hozzávalók : 


- 1 adag  házi expressz croissant tészta
- szeletelt bacon

Elkészítés : 

A házi tésztát a recept szerint elkészítem.
A sütőt előmelegítem.
A tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtom, kb. 2-3 ujjnyi vastag, 15-20 cm hosszú ( a baconnal egyező hosszúságú ) csíkokra vágom. Hosszában félbevágom, a tetején 2-3 cm kivételével, a bacont is hasonlóképpen. A csúcson összefogom a tésztát a szalonnával, majd a " szárakat " egymáson átvetve összefonom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, majd aranybarnára sütöm a csavart tésztát.





Megjegyzés : Természetesen használhatunk mélyhűtött leveles tésztát is.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...