Print Friendly and PDF

2014. július 26., szombat

Bazsalikomos tészta, rántott karajjal, caprese salátával és borsóval



Nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető, de laktató fogás.



Hozzávalók : 

- 4-5 szelet sertéskaraj
- liszt, tojás, morzsa a panírozáshoz
- 1 zacskó tészta ( fusilli )
- só, bors
- ( olíva ) olaj
- bazsalikom
a salátához
- 2 db nagy mozzarellagolyó
- 2 nagy paradicsom
- pár levél bazsalikom
- olívaolaj
- főtt zöldborsó ( el is hagyható )
- csipet só

Elkészítés : 

A húst, a paradicsomot és a bazsalikomleveleket megmosom.
A karajt papírtörlőn megszárítgatom, majd hagyományos módon bepanírozom, és forró olajban kisütöm.
A bazsalikomlevelet, kevés olajjal és egy csipet sóval leturmixolom. A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzöm, majd még melegen meglocsolom a bazsalikomos olajjal..
A salátához a paradicsomot a mozzarellával együtt kb. fél centi vastag szeletekre vágom.1 szelet paradicsomra 1 szelet sajtot teszek, amire 1 szép bazsalikomlevél kerül. A rétegezést addig folytatom, amíg elfogynak a hozzávalók. A kész salátát sózom, olívaolajjal locsolom meg, majd egy kevés zöldborsót szórok mellé.
A fűszerolajas tésztát a rántott karajjal és a salátával tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...