Print Friendly and PDF

2014. július 31., csütörtök

Croque monsieur ( Ropogós úr ) - francia pirítós



Hozzávalók : 

- 4 szelet toast kenyér
- 8 szelet sonka
- 4 szelet Ementáli sajt
- kb. 5-7 dkg reszelt Ementáli
- 3 ek. 20%-os tejföl

Elkészítés : 

A sütőt előmelegítem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakok 4 szelet kenyeret. Ráfektetek egy szelet sonkát, egy szelet sajtot,  arra még egy szelet sonkát, majd egy toast kenyérrel befedem.
A kész szendvics tetejét megkenem 1 ek. tejföllel, és megszórom reszelt sajttal.
190 fokon megsütöm, amíg a sajt aranybarna lesz.



Megjegyzés : A kenyér szeletek közé sajtos besamelmártást is kenhetünk.
A croque monsieur " női változata " a croque madame, ami annyiban különbözik társától, hogy egy tükörtojást teszünk a szendvics tetejére.







Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...