Print Friendly and PDF

2014. július 25., péntek

Sült csirkecomb, szaftos, sült tésztával, salátával




Hozzávalók : 

- 4-5 egész csirkecomb
- kb. 2 ek. házi vagy bolti grill vagy BBQ fűszerkeverék
- kb. 5-6 ek. jó minőségű ketchup
- 2 ek szójaszósz
- 1-2 ek. méz
- 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kb. 3-4 ek. olaj
- 1 zacskó fodros kockatészta
- ízlés szerinti saláta
a " dressingnek "
- 2 db kígyóuborka
- 3 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csomag friss petrezselyem
- erőspaprika vagy csili

Elkészítés : 

A csirkecombról eltávolítom a bőrt, majd megmosom.
A dressing hozzávalóit apróbbra vágom, majd lekutterolom / turmixolom. Jól lehűtöm a tálalásig.



Elkészítem a pácot ; egy tepsibe kikeverem a fűszerkeveréket a ketchup-pal, mézzel, szójaszósszal és az olajjal, borsozom, majd belerakom a húst és jól bedörzsölöm a páccal. Hagyom pár órát állni ( már előző éjszaka, vagy a reggeli órákban is bekészíthető az esti sütéshez ).
Előmelegítem a sütőt.
A pácolt csirkecomb mellé dobom a fokhagymát, az elnegyedelt hagymát, majd 190 fokon, többszöri locsolgatás mellett pirosra sütöm a húst.
Közben kifőzöm a tésztát, de csak ' al dente ', vagyis fog keményre.
Mikor a hús kész, a tepsiben maradt szafttal összeforgatom a tésztát és kb. 10-15 percre visszatolom a forró sütőbe kissé pirulni.
Addig a salátát megmosom, előkészítem.
Tálalásnál a szaftos tésztát a sült csirkecombbal, és a dressinggel meglocsolt salátával kínálom.




Megjegyzés : Természetesen elkészíthető a csirke kerti grillsütés alkalmával is.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...