Print Friendly and PDF

2014. augusztus 3., vasárnap

Főtt kukorica, gazdagon



Hozzávalók :

- csöves kukorica
- só
- majonéz vagy tejföl
- kb. 10 dkg reszelt ( füstölt ) füstölt sajt

Elkészítés :

A kukoricát megszabadítom a csuhéjától. Egyszerre 3-4 kukoricát szoktam kifőzni, így elég sok csuhé összegyűlik, melynek a felével kibélelek egy lábost. Ráteszem a kukoricákat, majd a maradék csuhával betakarom őket. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Közepes lángon roppanósan puhára főzöm.
A még meleg kukoricát sózom, megkenem a majonézzel, majd belehempergetem a reszelt sajtba.




Megjegyzés : Még forrón megkenhetjük fokhagymás tejföllel, beborítom a reszelt sajttal, majd sütőben aranybarnára pirítom.
Még ízletesebb lehet a főtt kukoricát baconszalonnába csomagolni és úgy átsütni.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...