Print Friendly and PDF

2014. szeptember 9., kedd

Csokoládés palacsinta, cseresznyebefőttel



Hozzávalók : 

- 1 adag amerikai palacsinta ( a recept itt olvasható )
- 1 tábla jó minőségű étcsokoládé
- 1/2 üveg cseresznyebefőtt
- kb. 1 dl rum ( elhagyható )
- 2-3 dl tejszín
- fél csomag vaníliáscukor

Elkészítés : 

A tésztát a recept szerint elkészítem, majd 2-3 kocka kivételével az étcsokit kisebb darabokban beletöröm. Serpenyőben tenyérnyi palacsintákat sütök belőle.
A tejszínt a vaníliáscukorral félkemény habbá felverem.
A gyümölcsöt leszűröm, majd felöntöm az alkohollal, letakarom egy tányérral és hagyom egy kicsit állni.
A befőtt levét sziruposra beforralom, és meglocsolom vele a palacsintát. 1-2 ek. tejszínhabot kanalazok rá, végül kb. 2 ek. cseresznyét halmozok a tetejére.
Díszítésnek a maradék csokiból ráreszelek a tetejére.







Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...