Print Friendly and PDF

2014. november 5., szerda

Fűszeres, karamelles almakrémleves




Hozzávalók : 

- 1-1,5 kg alma ( vegyes fajtájúak )
- 15-20 dkg cukor
- 1 citrom  + 1 az almák " fürdővizéhez "
- őrölt fahéj
- őrölt gyömbér
- 2-3 dl tejszín

Elkészítés :

Az almákat meghámozom, négybe vágom, kivágom a magházukat, majd egy tál citromos vízbe rakom őket.
Egy nagyobb lábosba odateszem a cukrot karamellizálódni. Mikor már közepesen sötét a karamell, rádobom az almákat és jól összerázom. Hozzáadom a karikára vágott citromot, ízlés szerint a fűszereket és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Lefedve puhára párolom.
Mikor az alma megpuhult, leturmixolom a tejszínnel. Utána ízesítek, ha szükséges, majd még melegen tálalom.
Karamellszósszal kínálom.





Megjegyzés : Akárcsak a burgonyakrémleves, ez a leves is sűrűsödik, ha kihűl. Egy kis tejjel, tejszínnel könnyen lazíthatjuk.
Aki szeretné, almaborral, vagy egy kevés almapálinkával is dúsíthatja a levest.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...