Print Friendly and PDF

2014. december 21., vasárnap

Háromrétegű kehely



Hozzávalók :
a vanília réteghez
- 4 tojássárga
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 1 liter tej
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
a panna cotta-hoz
- 2,5 dl tej
- 2.5 dl tejszín ( min. 30%-os )
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai + az egész héj
- 2-3 csapott ek. cukor
- 4-5 g őrölt zselatin
a málnaszószhoz
- kb. 20 dkg friss vagy mirelit málna
- ízlés szerint cukor
- kb. 0.5-1 dl víz

Elkészítés :

Desszert poharakat előkészítek.
A vanília réteghez a tejet felforralom. Egy tálba habosra keverem a sárgájákat a cukorral, majd a liszttel is tovább. Állandó keverés mellett felöntöm a forró tejjel, majd a keveréket a lábosba visszaöntöm, és alacsony hőfokon, egy széles fejű fakanállal, folytonosan kavargatva besűrítem.
A poharakba kitöltöm, és hűtöm.
A panna cottához 0,5 dl tejbe beáztatom a zselatin, hagyom, hogy megdagadjon. A maradék tejet, a tejszínnel, a cukorral, a vanília rúddal és annak kikapart magjaival felforralom. A zselatin felkeverem a forró tejes tejszínben, majd hagyom egy kicsit hűlni. Ezután a vanília rétegre öntöm. Szobahőmérsékleten hagyom hűlni, majd hűtőbe teszem.
Addig a málnát ízlés szerint cukrozom, és a vízzel együtt felforralom, amíg kissé besűrűsödik. Ha már langyosra hűlt, a poharakba töltöm.
Mentalevéllel díszítve tálalom.


Megjegyzés :  Elkészíthető más gyümölccsel is.
 Ennél egyszerűbben is elkészíthető ez a poharas desszert : vaníliapudinggal, készen kapható panna cottával, és felmelegített málnalekvárral.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...