Print Friendly and PDF

2015. január 29., csütörtök

Beignet



Hozzávalók : 

- 35 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 dkg élesztő
- 2 dl langyos víz
- olaj a sütéshez
- porcukor a tálaláshoz

Elkészítés : 

Az élesztőt elkeverem 1,5 dl vízzel, 1 tk. cukorral és 10 dkg liszttel. A folyékony masszát egy órán át pihentetem, majd a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 1,5 órát kelesztem.
Egy lábosba bő olajat forrósítok.
Lisztezett munkafelületen a tésztát 1 cm vékonyra nyújtom, téglalapokat vágok belőle és közepes hőfokon, kisütöm az olajban.
Porcukorral meghintve tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...