Print Friendly and PDF

2015. január 29., csütörtök

Tripla M, avagy meggyes-mákos márványkocka




Hozzávalók : 

- 150 g puha vaj
- 110 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 3 tojás
- 300 g liszt + fél csomag sütőpor
- 150 g natúr joghurt
- 100 g darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- magozott megy v. meggybefőtt

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Habosra keverem a vajat a cukorral, a sóval, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. Belekeverem a joghurtot, majd a sütőporos lisztet. A tésztamasszát két részre osztom. Az egyik adagot belesimítom egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe és megszórom a meggyel. A másik részhez adom a mákot és a citromhéjat, majd eloszlatom a sima tésztán. Egy kés hegyével ( kanálvéggel, evőpálcikával, stb. ) kissé márványosra keverem a tésztát.
170-175 fokon, 35-40 perc alatt megsütöm.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...