Print Friendly and PDF

2015. március 25., szerda

Mandarinzselés, tejfölös-kekszes kehely





Hozzávalók : 

- 2 nagy pohár, 20%-os tejföl
- 1 zacskó ( 18 dkg-os ) kakaós keksz
- porcukor, ízlés szerint
- 1-2 zacskó vaníliás cukor
a zseléhez
- 3-4 közepes nagyságú mandarin
- 1-2 csapott ek. őrölt zselatin
- 1-2 tk. porcukor

Elkészítés : 

A tejfölt kikeverem a vaníliás cukorral, és egy kevés porcukorral.
A desszertes poharat / tálkát / kelyhet az édes tejfölkrémmel és keksszel rétegezem.
A mandarinok héját lereszelem, a levét kifacsarom. A zselatint beáztatom 3-4 ek. mandarinlébe, hagyom, hogy megduzzadjon. A maradék gyümölcslét ízesítem egy kevés cukorral, ha kissé túl savanykás lenne, és felforralom 1 ek. lereszelt héjjal, ezután feloldom benne a zselatint. Langyosra hűtöm, és a krémre öntöm. Aki nem szereti, leszűrheti a gyümölcsdarabokat.
Jól behűtve tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...