Print Friendly and PDF

2015. március 7., szombat

Tejfölkrémes-kekszes kehely




Az egyik legegyszerűbb, legelronthatatlanabb és persze legfinomabb desszert.
Pár hozzávaló és kész is... Hamar a család kedvence lehet, hiszen változatosan elkészíthető.
Vigyázat, függőséget okoz ! :)



Hozzávalók : 

- 2 nagy pohár, 20%-os tejföl
- 1 zacskó ( 18 dkg-os ) kakaós keksz
- porcukor, ízlés szerint
- 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés : 

A tejfölt kikeverem a vaníliás cukorral, és egy kevés porcukorral.
A desszertes poharat / tálkát / kelyhet az édes tejfölkrémmel és keksszel rétegezem.
2-3 órás hűtés után tálalható.




Megjegyzés : Használható vaníliás, mézes keksz is. A tejfölbe keverhetünk őrölt fahéjat, gyömbért, cukrozott kakaópor, rumba vagy vörösborba áztatott mazsolást, aszalt gyümölcsöket, stb.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...