Print Friendly and PDF

2015. június 17., szerda

Grillázzsal szórt, karamellkrémes - kakaós muffin



Hozzávalók : 
a tésztához
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 dkg kakaópor
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
a karamellkrémhez
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg vaj
grillázshoz
- 15-20 dkg cukor
- 10-15 dkg dió

Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
A krémhez a cukrot egy serpenyőben megkaramellízálom.
1 dl tejben kikeverem a pudingport. A mézszínű karamellt felöntöm a maradék tej és a tejszín keverékével. Kislángon kevergetve hagyom, hogy az esetleges karamellkupacok elolvadjanak, és megint sima szószt kapjak. Ha ez megtörtént, akkor közepes lángon felforralom és a pudingporral besűrítem a karamellt. A kihűlt krémet a vajjal kihabosítom.
A grillázshoz a cukrot egy lábosban karamellízálom, majd hozzáadom a kisebb darabokra tőrt diót, amit jól átforgatok, hogy mindenhova jusson a karamellből. Egy sütőpapírral bélelt tálcára borítom a forró masszát. Hagyom kihűlni, majd késes aprítóban vagy mozsárban finomra töröm, aprítom.
A tésztához a tojást a vajjal jól kihabosítom, hozzáadom a kakaót, a cukrokat, és a tej felét. Jól kikeverem ( min. 2-5 percig ) , majd beleszórom a sütőporos lisztet és a maradék tejjel hígítom.
Muffin sütőformába helyezett kapszlikba töltöm 3/4-ig a tésztát, amit 180 fokon - tűpróbával - készre sütök.
A megsült és kihűlt muffint a karamellkrémmel vonom be és grillázzsal szórom meg.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...