Print Friendly and PDF

2015. június 24., szerda

Májropogós





Hozzávalók : 

- 50 dkg csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- majoranna, petrezselyem
a sűrű besamel-hez
- 7 dkg liszt
- 2 ek. vaj
- 1 dl tej
a panírozáshoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa

Elkészítés : 

A májat megtisztítom, lemosom, lecsöpögtetem.
A hagymákat felszeletelem, kevés olajon megpirítom a májjal. Sózom, borsozom, fűszerezem. Félreteszem hűlni.
A vajat felolvasztom, világosra pirítom rajta a lisztet. Felöntöm a tejjel és gyors mozdulatokkal simára keverem.
Robotgépben homogén masszává turmixolom a besamelt a hagymás májjal, amiből gombócokat formázok, majd a hagyományos módon panírozom.
Forró olajban aranybarnára sütöm a májgolyóbisokat.
Csípős paradicsomsalátával kínálom.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...