Print Friendly and PDF

2015. augusztus 20., csütörtök

Görög frappé



A fülledt nyári reggeleken megváltás lehet ezzel a hűsítő kávékülönlegességgel indítani a napot.
Ha épp nem affogato, akkor nálam biztos, hogy a frappé van ét... vagyis itallapon :)




Hozzávalók : 

- 1 ek. nescafé
- 1 ek. cukor
- víz és/vagy tej
- jégkocka

Elkészítés : 

Egy kávépohárba 2-4 jeget teszek.
Egy egyszerű fedeles befőttesüvegbe szórom a kávét a cukorral, és felöntöm 1-2 ujjnyi vízzel. A tetejét rátekerve erősen összerázom, mint a koktélokat szokás. Amikor már nem hallani, érezni a kávé és a cukor " zörgését ", vagyis feloldódtak, és jól kihabosodott a keverék, ráöntöm a a jégre. Az üvegcsét kiöblítem vízzel/tejjel, és felhúzom vele a habot.
Rögtön fogyasztom.












Egészségünkre !

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...