Print Friendly and PDF

2015. augusztus 5., szerda

Pizzás kifli





Hozzávalók : 

- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 tk. cukor
- 1 csapott ek. só
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tojássárga
- 5 dkg vaj
a " töltelékhez "
- pizzakrém v. BBQ-s ketchup ( akár házilag )
a kenéshez
- 1 tojássárga
- 10-15 dkg reszelt sajt


Elkészítés : 


Az élesztőt a cukorral felfuttatom a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztom, és duplájára kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát 8-12 gombócra vágom, attól függően, hogy milyen méretű bucit szeretnék. A tésztagolyókat ovális alakúra nyújtom, megkenem a pizzakrémmel majd a keskenyebbik oldalnál fogva ( nem a szélesebbiknél, mint a stangli készítésekor ) feltekerem. A tetejét egy éles késsel mélyen bevágom úgy, hogy a széleken kb. 2 ujjnyi szélesen sértetlen maradjon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, lekenem az elhabart tojással, majd 10-15 percig pihentetem. Pihentetés után megszórom reszelt sajttal, majd aranybarnára sütöm.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...