Print Friendly and PDF

2015. augusztus 18., kedd

Túrós batyu




Hozzávalók : 
a tésztához
- 60 dkg liszt
- 8 dkg olvasztott vaj ( a nagy melegben puhára olvadt vajjal dolgoztam )
- 8 dkg cukor
- 2 tojássárga
- 1 kocka élesztő
- 3 dl langyos tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
a töltelékhez
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 4-5 ek. cukor
- 3 ek, búzadara
- 1 citrom lereszelt héja és kevés leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint mazsola
a lekenéshez
- 1 tojás
a szóráshoz
- porcukor

Elkészítés : 

1 dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt, 1 ek. cukorral, majd a tészta többi hozzávalójával tésztává gyúrom. Meleg helyen a duplájára kelesztem ( kb. 1 - 1,5 óra )
Előmelegítem a sütőt.
A töltelékhez villával áttöröm a túrót. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a túróhoz adom, majd a többi hozzávalóval, és a felvert habbal simára keverem.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd 10x10-es négyzetre vágom. Mindegyik közepére teszek 1-2  ek.-nyit a töltelékből, majd a négy csücsköt alaposan összetapasztom, összecsavarom. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a batyukat, hagyom 25-30 percig kelni, majd lekenem az elhabart tojással.
170-180 fokon, 15-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.





Megjegyzés : Az eredeti receptet Andi konyhájában olvashatjátok.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...