Print Friendly and PDF

2015. szeptember 5., szombat

Lekváros, kekszfészkes linzer



Hozzávalók : 
a linzerhez
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárga
- 1 csipet só
- fél citrom lereszelt héja
a kekszhez
- 23 dkg liszt
- 16 dkg puha vaj
- 6 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
tölteléknek
- áfonyalekvár ( meggylekvár )
- aszalt áfonya ( aszalt meggy )

Elkészítés : 

A linzer hozzávalóiból tésztát gyúrok, amit egy órára a hűtőbe teszek pihenni. Ezután a tésztát  lisztezett felületen kinyújtom és pogácsaszaggatóval kb. 0,3-0,5 cm vastag köröket vágok ki belőle.
Előmelegítem a sütőt.
A kekszhez a vajat a cukrokkal kihabosítom, amibe beledolgozom a tojásokat és a lisztet. A masszát habzsákba töltöm és a linzerre karikákat nyomok. A szabadon maradt közepébe lekvárt és pár szem aszalt gyümölcsöt teszek.


kb. 175 fokon aranybarnára sütöm.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...