Print Friendly and PDF

2015. szeptember 3., csütörtök

Zöldborsófőzelék



Hozzávalók : 

- 1 kg mirelit zöldborsó
- 1 liter 2,8 % tej
- 2-3 ek. olaj
- só, bors
- kevés liszt
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- cukor

Elkészítés : 

Egy lábosban a forró olajon megdinsztelem a finomra vágott hagymákatt. Megszórom liszttel és világos rántást készítek. Rádobom a borsót, majd felöntöm és csomómentesen elkeverem a tejjel. Sózom, borsozom. Közepes lángon, lefedve puhára főzöm, gyakorta megkevergetve, amíg besűrűsödik. Ekkor 1-3 ek.( ízlés szerint ) cukorral ízesítem.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...