Print Friendly and PDF

2015. október 2., péntek

Trüffelkrémes-szilvalekváros kávétorta





Hozzávalók : 
a kávés piskótához
- 6 db tojás
- 17 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg instant kávé
- 20 dkg liszt
a krémhez
- 25 dkg étcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
a szilvalekvárhoz
- 20 dkg felkockázott, kimagozott szilva
- 5-7 ek. cukor
- 1/2 kk. őrölt fahéj
- 1 ek. rum
( - vagy kész szilvalekvár )
a ganache-hoz
- 10-12 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín

Elkészítés : 

Először a lekvárt készítem el ; egy lábosba rakom a szilvát a cukorral és a fahéjjal, amit közepes lángon lekvár sűrűségűre beforralok. Félreteszem hűlni, majd hozzáadom a rumot.
A krémhez a tejszínt felforralom, majd belekeverem az aprított csokit. Alaposan elkeverem, amíg az étcsoki felolvad. Hagyom hűlni. Ekkor a vajjal és a porcukorral kihabosítom.
Előmelegítem a sütőt.
A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verem, a sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra verem. Az kávét 4 ek. vízzel kikeverem, majd a sárgájához adom. Összeforgatom a kétféle habot és a lisztet. Vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába simítom a tésztamasszát, és 170 fokon készre sütöm ( tűpróba ). Hagyom a formában kihűlni, majd 3 részre vágom.
A torta összeállításához az első lapot megkenem először a lekvár, majd a trüffelkrém felével. Rárakom a következő piskótalapot, amire rákenem a maradék lekvárt, és krémet. Befedem az utolsó lappal. A csokoládét vízgőzön felolvasztom a tejszínnel, majd a torta torta tetejére csorgatom. Pár órára a hűtőbe rakom, hogy jól kifagyjon.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...