Print Friendly and PDF

2015. november 17., kedd

Körtés koszorú





Hozzávalók : 
a tésztához
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj v. margarin
- 18 dkg nádcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 0,5 dl rum v. egy fiola rumaroma
- kb. 1,5 dl tej
a kakaós részhez
- 3 ek. kakaópor
- 3 ek. nádcukor
- 3 ek. tej
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé, lereszelve
a körtéhez
- 4 körte
- kb. 2 dl fehérbor
- 1/2 kk. őrölt gyömbér
- 1 rúd fahéj
- kevés cukor, ízlés szerint

Elkészítés : 

A körtéket meghámozom, félbevágom és kivágom a magházukat. Egy lábosba, fedő alatt, közepes lángon felteszem párolódni a borral, a fűszerekkel és egy kevés cukorral. Ha kész, kiszedem a főzőléből, negyedekre vágom és hagyom langyosra hűlni.
Előmelegítem a sütőt. Egy koszorú formát kikenek vajjal és megszórok liszttel.
A vajat a cukrokkal, a tojásokkal és a rummal habosra keverem. Belekeverem a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A massza 2/3 -át a formába öntöm és a körtéket ráhelyezem. A maradék tésztát összekeverem a csokireszelékkel, a kakaóporral és a tejjel, majd a körtékre simítom.
180-190 fokon kb. 35-45 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd vaníliás porcukorral szórom meg.




Megjegyzés : A körténél ajánlatos, hogy ne főzzük teljesen szét, puha, de még roppanós legyen, mikor a tésztára rendezzük.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...