Print Friendly and PDF

2015. november 12., csütörtök

Spenótos palacsinta



Hozzávalók : 

- 1 csomag mirelit paraj ( 450 g )
- 175 g liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 tojás
- kb. 4 dl tej
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
a sütéshez
- olaj

Elkészítés : 

A mirelit parajt felengedem. Egy szűrőbe téve hagyom egy éjszakát állni ( vagy reggel előkészítem, hogy estére kész legyen ), hogy kicsöpögjön a felesleges nedvesség. Nekem így 275 g parajpürékrémem lett.
A spenótot egy tálba teszem. Belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom. Megkóstolom és ha szükséges, még ízesítem. Beleütöm a tojásokat, beleszitálom a sütőporos lisztet és annyi tejet adok hozzá, hogy sűrű masszát kapjak : így keverem csomómentesre. Ezután hozzákeverem a maradék tejet is. Hagyom 10-15 percet pihenni, majd jól átkeverem.
Hagyományos módon kisütöm a palacsintákat.




Megjegyzés : Érdemes odafigyelni sütés közben, hogy ez a tészta tömörebb szerkezetű, nem folyik úgy, mint a hagyományos palacsinta. Így, ha nem akarunk ujjnyi vastagságot, a serpenyőbe kanalazott tésztát simítsuk el a serpenyőben.
Természetesen a recept elkészíthető friss spenótlevelekből is : a leveleket enyhén gyöngyöző, forrásban lévő vízben pár másodperc alatt megfonnyasztjuk ( blansírozás ), majd szűrőbe tesszük csöpögni. Ezt követően a leírtak alapján folytatható a recept.

Kitűnő töltött batyut lehet készíteni belőle :











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...