Print Friendly and PDF

2015. december 19., szombat

Narancslikőr



Hozzávalók : 

- 3-4 nagy ( kezeletlen héjú ) narancs
- 2,5 - 3 dl vodka
a sziruphoz
- 1 pohár ( 1 dl-es ) cukor és víz

Elkészítés : 

Zöldséghámozóval levágom a megmosott narancs héját, de úgy, hogy a fehér, keserű részből minél kevesebb legyen rajta. Egy befőttes üvegbe rakom, és felöntöm a vodkával 5-10 napig, hűvös, sötét helyen hagyom állni ( naponta kissé átlötykölöm, átmozgatom ).
Az idő lejártával egy lábosba öntök egy pohár cukrot és ugyanannyi vizet. Felforralom, majd pár percig még főzöm. Ha kicsit kihűlt ( ne legyen forró ), a narancshéjakat kiszedem a vodkából, amihez hozzáöntöm a szirupot. Összerázom, majd 3 - 7 napig hagyom, hogy összeérjenek az ízek.



Megjegyzés : A megmaradt narancshéjak forralt borhoz, karácsonyi italokhoz, illetve apróra felvágva süteményekhez, töltelékekhez felhasználható










Egészségünkre !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...