Print Friendly and PDF

2016. január 10., vasárnap

Étcsokis pöfeteg




Hozzávalók : 

- 20 dkg étcsokoládé
- 4 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg darált dió
- 1 ek. kakaópor
- 5 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek. rum
- 1 tk. instant kávé ( elhagyható )
- 2 tojás
a hempergéshez
- porcukor

Elkészítés : 

A csokoládét vízgőzön felolvasztom a vajjal, majd feloldom benne a kávét. Egy tálba szórom a száraz alapanyagokat ( liszt, sütőpor, dió, kakaópor és a cukrok ). Hozzáadom a vajas csokit és a tojásokat. Egy fakanál segítségével összekeverem, majd fóliába csomagolom a masszát, amit hűtőben hagyok dermedni 1-3 órát ( vagy egy éjszakán át ).
Előmelegítem a sütőt.
Hűtés után a tésztából diónyi darabokat tépek és gombóccá formázom. Meghempergetem a porcukorban, hogy vastagon belepje a cukor. Így teszem a sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokon, 12-16 perc alatt készre sütöm.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...