2016. február 7., vasárnap
Fehércsokis mákos isler, narancslekvárral töltve
Hozzávalók :
- 1 adag mákos linzertészta
tölteléknek
- 1 kis üveg narancslekvár vagy házi narancslekvár
a bevonáshoz
- 10-15 dkg fehércsokoládé
- 1-2 ek. tejszín
Elkészítés :
A tésztát a recept szerint elkészítem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom, majd kerek 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrom a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és 180 fokon világosbarnára sütöm.
Ha a mákos korongok kihűltek, kettesével összeragasztom őket a narancslekvárral. 15-20 perc pihentetés után bevonom a vízgőzön felolvasztott fehércsoki és tejszín keverékével.
A tetejére kevés narancshéja reszelek.
Jó étvágyat !
Címkék:
Édes aprósütemény,
Fehér csokoládé,
Karácsony,
Liszt,
Mák,
Narancs,
Narancslekvár,
Omlós ( linzer ) tészta,
Porcukor,
Tejszín,
Tojássárga,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése