2016. március 19., szombat
Habos csokikrém
Hozzávalók :
- 4 dl tej
- 4 ek. cukor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
- 1-2 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 ek. rum ( elhagyható )
Elkészítés :
3 dl tejet a cukorral felforralok. A maradék tejben csomómentesre kikeverem a pudingport, amit a felforrt tejhez adok. Besűrítem.
Leveszem a tűzhelyről, és még forrón belekeverem a csokit és a rumot. Ha az étcsoki elolvadt, akkor frissentartó fóliával lefedem, hűtőben hagyom kihűlni.
A kihűlt pudingot robotgéppel csomómentesre, simára keverem, majd spatulával óvatosan elkeverem, lazítom a vaníliás cukorral és a kakaóporral kemény habbá vert tejszínnel.
Ez a habos krém kiváló torták, muffinok, sütemények betöltésére, díszítésére.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Étcsokoládé,
Pudingpor,
Rum,
Sütikrém,
Tej,
Tejszín,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése