Print Friendly and PDF

2016. március 23., szerda

Habos vaníliakrém



Hozzávalók : 

- 3,5 dl tej
- 1 vaníliás pudingpor
- 4 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-2,5 dl tejszín

Elkészítés : 

3 dl tejet a cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral felforralok. Közben a maradék 0,5 dl tejben csomómentesre kikeverem a pudingport, és a felforrt tejhez adva besűrítem.
Egy tálba öntöm, hozzáadom a másik vaníliás cukrot, majd fóliával letakarva hagyom kihűlni. Hűtőben hűtöm.
A tejszínt kemény habbá verem. A hideg pudingot robotgéppel simára keverem, majd spatulával óvatosan lazítom, kikeverem a habbal.
Pohárkrémekhez, torták, muffinok és egyéb sütemények megtöltésére, ízestésére, díszítésére is kiváló.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...