Print Friendly and PDF

2016. április 23., szombat

Csípős kukoricakrémleves




Hozzávalók : 

- 50 dkg mirelit kukorica
- 1 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 4-5 dl zöldségalaplé ( vagy 4-5 dl-nyi vízben oldott 1-2 leveskocka )
- 1 tk. aprított csili vagy csilipehely
- 1/2 csokor zöld fűszer, én kaprot használtam ( ízlés szerint petrezselyem vagy koriander )
- 10-12 szelet bacon

Elkészítés : 

A hagymákat finomra vágom, egy kevés olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a kukoricát és felöntöm az alaplével. Miután puhára párolódott, leturmixolom. Visszateszem a levest közepes hőre. Felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom, ízesítem a csilivel és a finomra vágott zöld fűszerrel. Hagyom egyet rottyani.
Egy serpenyőben megpirítom a szalonnát.
A kész levest a bacon chips-szel tálalom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...