Print Friendly and PDF

2016. április 5., kedd

Medvehagymás kalács



Hozzávalók : 

- 50 dkg liszt
- 2 dl langyos tej
- 2 dl langyos tejszín
- 2 tk. só
- 1 tk. cukor
- 3 dkg élesztő
- 10-15 szál apróra vágott medvehagymalevél
a kenéshez
- 1 tojássárga + 1 ek. tej

Elkészítés : 

A tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt - kivéve a medvehagymát - kidagasztom a tésztát. Kétfelé osztom a tésztát és az egyikbe belegyúrom a medvehagymát. Külön tálba téve hagyom a cipókat duplájára kelni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztákat, majd egymásra téve  ( a simára a hagymást ) feltekerem. Sütőpapírral bélelt vekni,- vagy kenyérformába teszem a kalácsot, majd letakarva hagyom 20-30 percet pihenni. Ezután lekenem, majd 175 fokon aranybarnára sütöm, kb. 35-45 perc alatt.




Megjegyzés : A recept Gizi-receptjei közül való, aki az eredeti recept szerint gyönyörű csíkos kalácsot sütött.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...