Print Friendly and PDF

2016. április 3., vasárnap

Mimóza saláta




Hozzávalók : 

- 1 fej saláta
- 6-8 főtt tojás
- 15 dkg sajt ( trappista, emenáli, edami, stb. )
- 2 alma
- 2 szál újhagyma
- 1 nagy doboz ( 450 g ) tejföl
- 2-4 ek. torma vagy majonézes torma
- 1-1,5 dl majonéz
- 1-2 ek. mustár
- só, bors

Elkészítés : 

Nagy lyukú reszelőn egy tálba reszelem két tojássárga kivételével a tojásokat, a sajtot és a meghámozott, kicsumázott almát. Hozzáadom a felszeletel hagymát. Sózom, borsozom, Összekeverem a tejföllel, majd ízlés szerint ízesítem a tormával, majonézzel és a mustárral.
Egy nagyobb tálat kibélelek a megmosott, lecsöpögtetett salátalevelekkel, amikre ráhalmozom a salátát. A tetejére reszelem a 2 tojássárgát.
1-2 órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.











Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...