Print Friendly and PDF

2016. május 21., szombat

Narancsos madártej, olasz habcsókkal




Hozzávalók : 

- 8 dl tej
- 1-2 ek. vaníliás pudingpor
- 3 közepes vagy 2 nagyobb narancs
- 1 citrom
- 5 tojássárga
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5-6 ek. cukor
a habhoz
- 5 tojásfehérje
- 5-6 ek. cukor
- 1-2 ek. víz

Elkészítés : 

A gyümölcsöket megmosom, 1-2 narancs héját lereszelem, majd a citromokkal együtt, mindnek kifacsarom a levét. A tojásokat szétválasztom. A tejet egy lábosba felteszem melegedni.
A sárgájákat kikeverem a cukrokkal és a pudingporral, majd a forrásban lévő tejet besűrítem vele. Ízesítem a narancshéjjal és a gyümölcslevekkel. Frissentartó fóliával lefedve ( hogy ne bőrösödjön ) hagyom, hogy kihűljön, majd hűtőbe rakom.
Tálalás előtt 10- 15 perccel a fehérjéket egy csipet sóval majdnem keményre verem. majd a cukorból és vízből főzött, lassan, fokozatosan hozzá csorgatott cukorsziruppal addig habosítom, amíg ki nem hűl.
A madártejet 2 kanál segítségével formázott habgaluskával és egy kevés savanykás szörppel ( ribizli, szeder, málna ) meglocsolva kínálom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...