Print Friendly and PDF

2016. június 8., szerda

Babérleveles krumplifőzelék




Hozzávalók : 

- 1 kg burgonya
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 3 nagy babérlevél
- só, bors
- 1 ek. fűszerpaprika
- kb.  2-3 dl tejföl
- kb. 2-3 ek. liszt

Elkészítés : 

A kis kockákra vágott hagymákat az olajon megdinsztelem, majd megszórom a pirospaprikával. Rádobom a megtisztított, felkockázott burgonyát, sózom, borsozom és hozzáadom a babérlevelet. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzöm.
A lisztet elkeverem a tejfölben, majd hőkiegyenlítés után, behabarom a krumplit. Hagyom rotyogni 3-4 percet, majd lezárom.
A főzeléket tálalhatjuk főtt virslivel, pörkölttel, vagy fasírttal.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...