Print Friendly and PDF

2016. június 3., péntek

Lecsós pizzatáska


Hozzávalók : 

a tésztához
- 50 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 3 dl langyos víz
- 2 ek. ( olíva ) olaj
- 1 ek. só
- 1 tk. oregánó
a töltelékhez
- 4-5 db. paprika
- 2 db. nagyobb paradicsom
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg szalonna ( bacon )
- olaj
- só, bors
a tetejére
- 1 tojás
- szezámmag

Elkészítés : 

A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd langyos helyen a duplájára kelesztem.
A töltelékhez elkészítem a lecsót, hogy sűrű szaftja legyen, majd félreteszem hűlni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a kinyújtott tésztából annyi 7-8 cm-es kört szaggatok, hogy mindegyiknek legyen párja. Ekkor az egyik tésztalap szélét vizes ecsettel, vagy ujjal lekenem, a közepére rakok a lecsóból és ráhelyezek egy másik lapot. A szélét villával lelapogatom. Ezt addig folytatom, amíg a tésztám elfogy.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom a korongokat, megkenem az elhabart tojással. Megszórom a tetejét szezámmaggal és hagyom pihenni 15-20 percet, majd 180 fokon megsütöm.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...