Print Friendly and PDF

2016. július 6., szerda

Lencsefőzelék



Hozzávalók : 

- 50 dkg lencse
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- 2-3 babérlevél
- kb. 2-3 ek. liszt
- 1 tk. fűszerpaprika
- ecet
- cukor

Elkészítés : 

A lencsét pár órára - vagy éjszakára - beáztatom hideg vízbe.
Egy lábosba kevés olajat hevítek, amin megdinsztelem a finomra vágott hagymákat. Sózom, borsozom. Rádobom a lencsét, a babérleveleket és felöntöm annyi vízzel, hogy jó 2 ujjnyival ellepje. Puhára párolom, figyelve, hogy pótoljam a folyadékot, ha szükséges.
Egy lábosba olajat öntök, megszórom liszttel és világos rántást készítek. A tűzről lehúzva megszórom a fűszerpaprikával, majd felöntöm egy kevés vízzel, amivel csomómentesre keverem. A forrásban lévő lencsét besűrítem vele. Ízesítem ecettel és cukorral.
Melegen vagy hidegen is tálalható, egy kevés tejföllel megspékelve.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...