Print Friendly and PDF

2016. július 30., szombat

Mákos-narancsos buci






Hozzávalók : 

- 80 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- 3 dl langyos tej
- 4 tojás
- 10 dkg nagyon puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy narancs lereszelt héja
kenéshez
- 1 tojás
a szóráshoz
- 3-4 ek. egész mák

Elkészítés : 

Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatom 1,5 dl langyos tejben. majd a többi hozzávalóval összedolgozom, és fakanállal addig verem, amíg hólyagos, sima tészta nem lesz. Letakarva, meleg helyen 45-50 percig kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát 20-24 ( mérettől függően ) részre vágom, és tenyérrel zsömle alakúra formázom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom a bucikat, egymástól elég távolságra. Lekenem egy elhabart tojással és megszórom a mákkal. Langyos helyen 15-20 percig pihentetem, majd 180 fokon aranybarnára, készre sütöm.
A bucikat lekvárral kínálom.






Megjegyzés : 
A buci úgy is elkészíthető, hogy a mákot a többi hozzávalóhoz adom, és a tésztája maga lesz mákos. Ezt a változatot narancs helyett citromhéjjal szoktam készíteni.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...