Print Friendly and PDF

2016. július 29., péntek

Narancsos uzsonnakenyér





Hozzávalók : 

- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg puha vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 0,5 dl tej
- 1 citrom
- 2 narancs
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 ek. cukor
- kb. 2,5-3 dl szénsavas üdítő ( pl. Fanta )

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat a porcukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom 1 narancs és a citrom lereszelt héját, a tejet és beleszitálom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt vekni formába simítom a masszát. 175-180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm. Rácson hagyom kihűlni.
Egy lábosba szórom a cukrot, a pudingport, a megmaradt narancs lereszelt héját. Kifacsarom a 2 narancs és a citrom levét. A gyümölcslevet kipótolom az üdítővel, hogy 3,5 dl legyen. Csomómentesre keverem a narancslét a cukros pudinggal, majd közepes lángon besűrítem.
A kihűlt sütit vízszintesen félbevágom, az alsó lapra ráöntöm a zselét, rárakom a tetejét és kissé lenyomom.
Jól behűtve, szeletekre vágva kínálom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...